Winkelen is erg leuk en zeker op De Rozengracht. Maar om het voor u nog wat leuker te maken hierbij voor u een aantal winkeltips.

  • Trek vooral gemakkelijke kleding aan, dat is prettiger als je dingen gaat passen.
  • Let ook op wat voor kleding u precies aan doet. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuw jasje, zorg dan dat u een shirt aan hebt die u zeker graag onder dat jasje zou willen dragen, dan kunt u tergelijkertijd kijken of het goed matched.
    Of als u nieuwe broeken nodig heeft dat u makkelijke schoenen aan doet, zodat u deze makkelijk en snel kunt uittrekken en aandoen.
  • Bedenk van te voren wat u nodig heeft. Dit is vooral handig als u niet zo lang de tijd heeft om te winkelen, dan kunt u gelijk de items kopen die u nodig heeft en koopt u minder snel iets wat u niet nodig hebt.
  • Let op wanneer er sale is bij een winkel, dan bent u een stuk minder geld kwijt, kunt u weer meer winkelen van het uitgespaarde geld.
  • Let er bij een sale wel op dat u niet teveel koopt omdat het zo voordelig is. Het zou zonde zijn als het vervolgens ongebruikt in de kast blijft liggen.

Maak er een dagje uit van en bezoek de bezienswaardigheden

Uiteraard kan shoppen een dagvullende bezigheid zijn. Maar een dagje winkelen krijgt extra cachet wanneer u het combineert met de vele bezienswaardigheden die de Amsterdam rijk is. Komt u speciaal een keer naar Amsterdam om te winkelen op De Rozengracht kunt u eventueel een overnachting aan uw uitje worden toegevoegd. Dan maakt u er een heerlijk event van.